Dr. Grigorije Petrovič Grabavoj

Doktor je fizičko-matematičkih nauka, akademik, autor otkrića stvaralačkih oblasti informacija i originalnih radova o prognoziranju budućih zbivanja, o upravljanju tim zbivanjima, njihovoj korekciji.

Dr. Grigorije Petrovič Grabavoj je autor „Učenja o sveopštem spasenju i skladnom razvoju svih i sprečavanju moguće globalne katastrofe“

registrovanog na ime Grabavoja G.P. u vidu stotina njegovih dela u kancelariji za Autorska prava Kongresne biblioteke SAD: TH 7-324-403 od 6,februara 2008,godine, Thi 1-607-600 od 08,februara 2008, godine, TH 7-049-203 od 12,februara 2008,godine, Txu 1-789-751 od 25,jula 2011,godine.

Rodjen je 14,novembra 1963, godine u Kirovskom zaseoku (selo Bogara) u Kirovskom rejonu Čimkentske oblasti Kazaške SSR (izvod iz knjige rođenih: serija II-OG.br.463794), današnji Kazahstan.

Godine 1986, Grigorije Petrovič Grabavoj je na Taškentskom državnom univerzitetu „Lenjin“ stekao zvanje „matematičar-mehaničar“ o čemu svedoči diploma NV br.941085.

Godine 1996, završio je Ramensku medicinsku školu pri Moskovskom oblasnom učilištu za podizanje kvalifikacija, diploma br.UT 729642 za specijalnost „Lečenje“.

Godine 1999, odlukom Visoke Međuakademske atestacione komisije dodeljen mu je naučni stepen doktora fizičko-matematičkih nauka, diploma DFM br.0052, doktora tehničkih nauka, profesora za specijalnost „Bezbednost izuzetno složenih objekata“, profesora za specijalnost „Analitički i strukturno-analitički instrumenti i sistemi“. Odlukom Predsedništva međunarodne Akademije za integraciju nauke i biznisa (MAINB) dodeljeno mu je naučno zvanje profesora za specijalnost „Sistemska informatika“.

Godine 2000, odlukom Predsedništva Evropskog Univerziteta dodeljeno mu je zvanje doktora nauka za specijalnost „Tehničke nauke“. Ruska Akademija prirodnih nauka mu je dodelila zvanje i znak „Vitez nauke i umetnosti“.

Godine 2004, Akademija za probleme bezbednosti, odbrane i pravnog poretka dodeljuje mu diplomu profesora te Akademije.

Dobitnik je velikog broja međunarodnih priznanja i nagrada kao što su: povelja Malteškog reda, počasno zvanje „Velikog magistra svetskih nauka i obrazovanja“, medalja „Za razvoj kulture i umetnosti“ Međunarodne Akademije nauka, „Zvezdom Vernadskog za zasluge u nauci“ Međunarodnog međuakademskog saveza, viteški Orden Svetog Stanislava, medalja „Akademik Repjev Sergej Ivanovič“ za zasluge u otadžbinskoj kosmonautici Federacija Kosmonautike Rusije, orden Petra Velikog I reda, medalja „Za vernost avijaciji“ i mnoge druge.

Živi i stvara u Beogradu.